wtorek, 12 kwietnia 2016

ZABÓJCA NOWOTWORÓW – SKUTECZNY, LECZ UKRYWANY, BO ZBYT TANI

Czy można ufać dobrym intencjom farmaceutów i medyków? Nie. Interesy koncernów są dla nich ważniejsze, stąd zatajanie wyników badań, naukowe oszustwa.!!!!

Dawno odkryty naturalny środek skutecznie zwalczający raka jest za tani, zbyt naturalny, nie daje się opatentować. Przez oficjalną medycynę nie jest uznawany, głównie przez to, że jego największą wadą jest niemożność generowania wielkich zysków. Tak wyrachowany i bezduszny stał się współczesny świat.
Naukowy autorytet, Amerykanin, dwukrotny laureat nagrody Nobla, Linus Carl Pauling(1901 – 1994) powiedział: ”Każdy powinien wiedzieć, że większość oficjalnych badań przeciw rakowi to wielkie oszustwa”.

Amigdalina niedostępna w aptekach, bo za tania?

Trudno więc się dziwić, że naturalna, łatwo dostępna i niedroga substancja nie może zostać przez farmaceutyczno-medycznych potentatów zaakceptowana, jeśli nie można na niej odpowiednio zarobić. Chodzi o zawartą w naturalnych produktach żywnościowych substancję zwanąamigdaliną, nazywaną też amygdalina, laetrile czy letril, albo witaminą B 17.
Badań i testów nad tą substancją przeprowadzono w różnych krajach, okresach i zespołach naprawdę bardzo wiele, ale ich wyniki nie są w stanie się przebić. Są marginalizowane, niedoceniane, niefinansowane, gubione. Zniknęły w otchłaniach naukowego niebytu, dotychczasowe wyniki utknęły na półkach, zamiast służyć ludziom. Biznesowe wyrachowanie medycznych korporacji okazało się decydujące, nieważny staje się tu kodeks etyki lekarskiej. Niewygodne, bo nieopłacalne odkrycia, osiągnięcia czy wyniki pozostają zatem w zapomnieniu.

Naturalne występowanie

Amigdalina wykryta została w gorzkich migdałach, stąd pochodzi jej nazwa. Zawarta jest również w takich produktach jak:
  • żółtka jaj
  • drożdże piwne,
  • maniok, brązowy ryż, pełne ziarna zbóż,
  • orzechy, zwłaszcza nerkowca,
  • owoce jagodowe (czarne jagody, maliny, jeżyny, truskawki)
  • pestki większości owoców, poza cytrusowymi,
  • najwięcej: w nasionach owoców pestkowych tj moreli, brzoskwini, śliwek i wiśni.
W latach 50. naukowcy ojciec i syn Ernst T. Krebsowie nazwali ten związek pochodzenia organicznego witaminą B 17. Opublikowali szereg prac owpływie letrilu (witaminy B 17) na komórki nowotworowe. Zawarty w nim cyjanek atakuje i zabija tylko komórki rakowe, nie niszczy komórek zdrowych. Działa też profilaktycznie, nie dopuszczając do tworzenia się komórek nowotworowych.

Wojna interesów

Publikacje panów Krebs wywołały falę zawistnej krytyki zagrożonych koncernów farmaceutycznych. Nie chciały one dopuścić do zatwierdzenia letrilu (witaminy B 17) przez FDA, Zaczęto rozpowszechniać tezę o toksyczności specyfiku.
Szczegóły nierównej walki naukowców z koncernami, liczne ciekawostki oraz praktyczne wskazówki dostępne są w książce E. Griffin'a „Świat bez raka. Opowieść o witaminie B 17”.
Warto wiedzieć, że wystarczy zjadać dziennie np. 6 nasion moreli, żeby dostarczyć 50 mg letrilu, który działa przeciwrakowo na zdrowego człowieka. Dla chorych dawki są większe, określane przez lekarzy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz