Mało wiemy o ty, że w związkach występujących w warzywach, czy przyprawach są naturalne antybiotyki. Mają silne działanie oczyszczające, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne
Ileż razy zastanawiamy się co kupić, jaki lek chemiczny, który wzmocni nasz organizm, uchroni przed np. grypą. Okazuje się, że łatwo dajemy się nabrać na faramceutyczne reklamy róźnych tabletek o działaniu natychmiastowym, i zapominamy że najlepszym lekarstwem jest tzw. naturalny antybiotyk, który jest w zasięgu ręki i jest skuteczny i, co najważniejsze, naturalny. Jest to napój z czosnku i octu winnego! "Regularnie stosowany wzmacnia odporność, łagodzi objawy przeziębień i bije wszelkie inne leki na głowę. Może leczyć wiele przewlekłych stanów zapalnych i chorób. Poprawia krążenie i oczyszcza krew. Pomaga w zakażeniach. Sekretem napoju jest kombinacja wysokiej jakości naturalnych i świeżych składników" - informuje portal kobieta.wp.pl.
Do wykonania napoju potrzeba:
700 ml octu jabłkowego organicznego,
¼ szklanki drobno posiekanego czosnku,
¼ szklanki drobno posiekanej cebuli,
2 świeże papryczki chili,
¼ szklanki startego imbiru,
2 łyżki tartego chrzanu,
2 łyżki kurkumy w proszku lub 2 kawałki korzenia kurkumy.
700 ml octu jabłkowego organicznego,
¼ szklanki drobno posiekanego czosnku,
¼ szklanki drobno posiekanej cebuli,
2 świeże papryczki chili,
¼ szklanki startego imbiru,
2 łyżki tartego chrzanu,
2 łyżki kurkumy w proszku lub 2 kawałki korzenia kurkumy.
Wszystkie składniki z wyjątkiem octu mieszamy w misce. Mieszankę wkładamy do słoja. Zalewamy octem jabłkowym. Zamykamy i dobrze wstrząsamy. Przez dwa tygodnie słoik trzymamy w suchym i chłodnym miejscu. Wstrząsamy nim kilka razy dziennie. Po 14 dniach, zawartość słoika trzeba przecedzić. Płyn przelewamy do butelki.
Mieszankę warzyw możemy natomiast zostawić w słoiku zalać oliwą. Będzie idealną przyprawą w kuchni.
Uwaga: napój ma bardzo ostry smak i szybko rozgrzewa. Po wypiciu łyżki warto zjeść plasterek pomarańczy, cytryny lub limonki, aby złagodzić uczucie pieczenia i ciepła. Dla wzmocnienia odporności warto pić codziennie jedną łyżeczkę nalewki. Aby zwalczyć poważne choroby lub zakażenia, należy pić 1 łyżkę specyfiku 5-6 razy dziennie. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci (używamy małych dawek), ponieważ składniki są całkowicie naturalne i nie zawierają toksyn.
Nie wolno go pić na pusty żołądek. Jest silny i może powodować nudności.
Silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne napoju związane jest oczywiście z jego składem.
Mieszankę warzyw możemy natomiast zostawić w słoiku zalać oliwą. Będzie idealną przyprawą w kuchni.
Uwaga: napój ma bardzo ostry smak i szybko rozgrzewa. Po wypiciu łyżki warto zjeść plasterek pomarańczy, cytryny lub limonki, aby złagodzić uczucie pieczenia i ciepła. Dla wzmocnienia odporności warto pić codziennie jedną łyżeczkę nalewki. Aby zwalczyć poważne choroby lub zakażenia, należy pić 1 łyżkę specyfiku 5-6 razy dziennie. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci (używamy małych dawek), ponieważ składniki są całkowicie naturalne i nie zawierają toksyn.
Nie wolno go pić na pusty żołądek. Jest silny i może powodować nudności.
Silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne napoju związane jest oczywiście z jego składem.
kobieta.wp.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz